2b klasės mokiniai mokėsi lietuvių kalbos pamokoje parašyti patiekalo receptą - paaiškinimą, domėjosi, ką valgyti yra sveika. Vaikai sumanė, ne tik užrašyti receptą, bet pagal jį pagaminti patiekalą, jį pristatyti klasės draugams ir pavaišinti. Įgyvendinti sumanymą padėjo tėveliai. Sausio 22 d. į ,,Sveiko maisto“ pamoką pasikvietėme sveikatos priežiūros specialistę Ingridą Jankauskienę.
Pamoka buvo įdomi, informatyvi, gurmaniška. Jaunieji kulinarai dalinosi receptais, vaišinosi vieni kitų patiekalais, aptarinėjo jų sudėtį, žavėjosi vieni kitų išradingumu, negailėjo pagyrų. Mokiniams pristačius savo užkandžius ir jų receptus, visuomenės sveikatos specialistė pateikė apibendrinimą: kokius užkandžius sveikiausia valgyti pirmoje dienos pusėje, kurių vartoti kuo mažiau. Sveikiausi užkandžiai, tai su kitų rūšių miltais ar dribsniais (avižų, kukurūzų) ir kurių gaminimui naudojami augalinės kilmės riebalai (pvz., avokadas), vaisiai ir daržovės - tokie užkandžiai yra sotūs ir maistingi, bei suteikia mūsų organizmui reikiamos energijos, kad būtume produktyvūs dienos metu.
Ačiū mokiniams, jų tėveliams, sveikatos priežiūros specialistei. Jūs nuostabūs!